Gastronomia, salut i sostenibilitat, 3 pilars per gaudir de l’àpat en tots els sentits

Gastronomia, salut i sostenibilitat, 3 pilars per gaudir de l’àpat en tots els sentits

Us dono la benvinguda en aquesta primera entrada del bloc!

Arrenco amb un tema per a mi fonamental en el qual baso la meva manera d’entendre la cuina i la creació dels plats.

Per a mi cuinar representa molt més que el fet de preparar la recepta i m’agrada buscar l’harmonia entre tots els ingredients: des de la creació del plat, la recerca del producte i del productor, l’elaboració i la seva presentació.

Com a cuinera que sóc gaudeixo experimentant amb les textures, les olors, herbes i plantes silvestres, espècies…i tot això posant en valor la importància de la sostenibilitat i l’anar fent camí cap a una cuina més respectuosa amb l’entorn i amb la salut. Crec que és l’únic camí possible si volem un futur millor per a tots.

L’objectiu d’aquest bloc és el d’oferir pautes i recursos més saludables i sostenibles per poder aplicar a la cuina i que aquest sigui un procés gratificant, independentment del nivell de cuina que es tingui.

Intentaré anar-vos guiant a través de receptes, pautes d’organització a la cuina, ingredients aptes per a diferents intoleràncies, equipament i coccions més respectuoses amb el producte i la salut…tot això des de la meva pròpia experiència i manera d’entendre la cuina.  El meu objectiu és saber-vos-ho trasmetre i que en gaudiu, així doncs…som-hi!

 “Colors, harmonia i vitalitat al plat”

 

Clara