Com crear les teves pròpies salses i vinagretes

Com crear les teves pròpies salses i vinagretes

La xispa de qualsevol plat…una bona salsa és garantia d’èxit!

Et podria donar moltes receptes de vinagretes i salses però prefereixo donar-te algunes suggerències perquè puguis ser autosuficient i facis les teves pròpies creacions.

T’has bloquejat alguna vegada davant d’una recepta que volies fer perquè no has trobar algun dels ingredients que et feien falta? Continua llegint i això no et tornarà a passar més…

Per tal que un plat ens emocioni els diferents gustos han d’estar ben equilibrats. També en podem destacar algun més que un altre però tots (o bona part d’ells) hi han d’estar presents.

En la gastronomia asiàtica i especialment en la tailandesa aquesta manera de crear les receptes és el pa de cada dia: tots els gustos estan sempre presents. A més, hi estan tant acostumats que tenen un sentit del gust exquisit i saben apreciar-ne tots els matisos. Potser en la nostra tradició gastronòmica no hi estem tant acostumats però tot és qüestió de pràctica. Així doncs, t’animes a provar-ho?

 

Quadre per combinar ingredients:

Per la proporció no hi ha una regla fixa, dependrà del que estiguis buscant i de l’experimentació.

Com a recomanació general, la quantitat de greix serà superior a la resta, el salat-dolç-àcid en proporció similar ( a no ser que busquem destacar un d’aquests gustos), un xic de picant (al gust del consumidor) i pel que fa als aromes i espècies, no cal posar ingredients de tots dos grups, potser només volem potenciar-ne un dels dos o fer combinacions de diferents ingredients. També és important emulsionar bé la barreja, afegint-hi una part del greix al final de l’elaboració.

Cada cuiner buscarà el seu estil segons la recepta que vulgui desenvolupar. T’animo a trobar-ne el teu!