Superaliments… els de tota la vida

Superaliments… els de tota la vida

N’hem sentit a parlar tant…però què són exactament els superaliments?

Doncs en realitat es tracta d’aliments que tenen un elevat contingut de nutrients, com àcids grassos essencials, substàncies antioxidants i fibra. El seu consum habitual aporta molts beneficis en la salut i reforcen el nostre sistema immunològic.

No es tracta però d’una novetat dels darrers anys ja que sempre hem consumit aliments que formen part d’aquest grup tot i que no els havíem anomenat així.

Alguns d’ells són:

  • L’oli d’oliva verge extra: de primera pressió en fred és ric en àcids grassos omega-9 i antioxidants.
  • L’all: es tracta d’un antibiòtic natural que manté totes les seves propietats si es consumeix en cru.
  • La ceba: un altre aliment medicina molt favorable pel sistema respiratori i per a combatre els refredats.
  • La fruita seca i les llavors: Molt adequades pel sistema cardiovascular ja que contenen greixos bons.
  • La fulla verda amarga: Carregades de vitamines i antioxidants són molt interessants per a mantenir un bon funcionament del fetge.
  • Els fruits del bosc (nabius, gerds…): són un dels aliments més rics en antioxidants, per la qual cosa ens ajuden a regular el colesterol i a cuidar la salut cardiovascular.

Aquests només són alguns exemples dels que tenim més a l’abast tot i que avui dia l’accés a ingredients d’arreu ha incrementat el nombre d’opcions que podem tenir. Alguns exemples podrien ser el miso, el gingebre, les algues, la cúrcuma, la quinoa, el reishi, etc.

Personalment utilitzo alguns dels anomenats superaliments per fer algunes elaboracions ja que a part de les propietats que poden tenir els trobo interessants a nivell gastronòmic i em donen joc a l’hora de crear nous plats. No obstant, no perdo de vista que aquest tipus d’aliments deixen més petjada ecològica que els que podem trobar més a la vora i m’agrada tenir-ho present per no abusar-ne.

Es tracta només de posar-ne consciència i decidir lliurement en funció d’això.