GASTRONOMIA SOSTENIBLE vs SOSTENIBILITAT GASTRONÒMICA

 

 

Estem vivint moments d’incertesa en tots els àmbits, a vegades dubtosos i d’altres esperançats per poder contribuir en un nou canvi de paradigma social i econòmic.

Com a cuinera sento més que mai el compromís per ser coherent amb els valors que em connecten amb el territori i amb el productor, el qual no ha parat de treballar en cap moment per seguir-nos garantint un dels serveis més bàsics com és l’alimentació.

Per sort hi ha un interès creixent per part de molts professionals per oferir propostes que vagin més enllà del plaer de menjar, tals com el consum de proximitat, el tracte proper amb el productor, la petjada ecològica que representa la nostra feina, etc.

Si bé fins ara la gastronomia sostenible podia ser una tendència, personalment em plantejo si realment pot ser l’única forma de subsistir en aquesta propera “normalitat” de la que tothom parla.

 

 

 

Pot ser ara una oportunitat per parar i replantejar-nos inèrcies que només fomentaven la competitivitat i no deixaven marge als que treballen al costat de casa? 

En aquests moments és gràcies a ells que estem subsistinint, tinguem-ho present.

Trobarem el moment per fer-los el retorn que es mereixen?

Una altre aspecte que m’agradaria plantejar és el de tornar a posar en valor els productes que puguem tenir al nostre abast i tenir més coneixements sobre com aprofitar-los. Em refereixo a les varietats silvestres i als mètodes de conservació més tradicionals, aplicats tant a la cuina del dia a dia com en l’àmbit de la restauració.  Que els brots silvestres no siguin només la decoració final del plat!

Per tot això em refereixo a la Sostenibilitat gastronòmica com a concepte que pretén integrar les diferents inciatives que ens garateixin un millor treball en xarxa i ens permetin seguir vivint i gaudint en aquesta nova “normalitat”.

 

DE LA TEORIA A LA PRÀCTICA…
6 RECURSOS PER CONVERTIR LES TEVES RECEPTES EN UN PLAT SOSTENIBLE

TAGS: #sostenibilitat #gastronomia sostenible